Heerlijke rode druiven jam van Eindhovense bodem 📍

Heerlijke rode druiven jam van Eindhovense bodem 📍
Het Energieteam van het Positieve Energie Café maakten samen met buurtbewoners een rode druiven jam in wijkcentrum de Werf. Hiervoor gebruikten we 3 kilo druiven uit van Eindhovense bodem.
Heb jij ook nog druiven thuis, wil je er jam van maken maar heb je geen tijd in de nabije toekomst? Tip: vries de druiven in, zo blijven ze langer goed en kun je er altijd op een ander moment jam van maken OF stuur ons een bericht zodat we samen er jam van kunnen maken!
Benodigdheden voor rode druiven jam
Rode druiven
Geleisuiker
Citroen
Hoeveelheden
Verhouding Rode druiven : geleisuiker (2,5 : 1 )
1 citroen per 400 gram druiven
Stappen
Halveer de druiven
Doe de gehalveerde druiven in een grote pan
Boen en rasp de citroen
Pers dezelfde citroen uit en vang het sap op
Voeg de geleisuiker, citroenrasp en citroen sap aan de pan met druiven
Verwarm heet geheel voor 5 minuten. Let op: je mag het niet laten koken, dus laag vuur en flink doorroeren
Mix het geheel glad met een staafmixer
Schep over in luchtdichte potjes en laat afkoelen
En klaar is de jam!
Nu kun je genieten van een heerlijke jam. Bijvoorbeeld erg lekker in de yoghurt met ander seizoensfruit (zoals blauwe bessen, framboos, vijg, perzik). De jam gekoeld bewaren.
Wist je dat?: de suiker en citroen zorgen niet alleen voor een zuur zoete smaak, maar zijn ook nodig voor de houdbaarheid van de jam.
Kom langs bij het Positieve Energie Café. Elke 2e en 4e woensdag van de maand in wijkcentrum de Werf! 🌞
Heb jij nou leuke ideeën voor een volgende activiteit? Deel ze in de comments of stuur een DM 📩